Zbirka gradbenih in uporabnih dovoljenj

Na pobudo Združenja družb za nepremičninsko posredovanje smo se že leta 2018 vključili v razpravo namenjeno iskanju rešitev, ki bi vsaj na kratki rok omilile težave nepremičninskih družb oziroma njihovih strank. Žal nam na Ministrstvu za okolje in prostor še ni uspelo doseči takojšnje prilagoditve že delujočega Registra nepremičnin tudi za objavljanje podatkov o starejših gradbenih in uporabnih dovoljenjih, kar bi olajšalo tako položaj strank v prometu z nepremičninami kot samih upravnih enot, ki so v zadnjih mesecih zasute s postopki pridobivanja stare dokumentacije iz arhivov.  Zbirko smo vzpostavili v sodelovanju z družbo 100kvadratov d.o.o. (www.100m2.si). Zbirko smo tudi že dopolnili z vsemi do sedaj prejetimi dovoljenji, v bodoče pa jo bomo ažurno dopolnjevali, tako da bo vsem uporabnikom vsaj nekoliko olajšala njihovo delo.

Dostop do zbirke je brezplačen, vendar omejen na člane Zbornice za poslovanje z nepremičninami in tiste gospodarske subjekte, ki v zbirko prispevajo dovoljenja. Vsi upravičenci, ki že imajo uporabniški račun na spletni strani www.100kvadratov.si, bodo lahko do zbirke dostopali s svojim obstoječim računom, vsem ostalim, tako članom ZPN kot tistim, ki bodo prispevali v zbirko dovoljenj, pa bomo poslali posebna uporabniška imena in gesla. 

Ažuren seznam dovoljenj v zbirki je objavljen TUKAJ.

Nova dovoljenja, ki jih v zbirki še nimamo, lahko posredujete na zpn@gzs.si in jih bomo v zbirko sproti dodajali. Prosimo vas, da pred tem poskrbite tudi za brisanje morebitnih osebnih podatkov v posredovanih dokumentih. Na isti elektronski naslov se lahko obrnete tudi za dodatna pojasnila. 

Vstop v zbirko za člane ZPN in gospodarske subjekte, ki v zbirko prispevajo dovoljenja

GZS Zbornica za poslovanje z nepremičninami

Pokličite nas. Veselimo se osebnega pogovora z vami.

+38615898240
Kontakt
Neposreden stik
Naslov GZS Zbornica za poslovanje z nepremičninami Dimičeva ulica 13 1504 Ljubljana
Kontakt Telefon+38615898240 E-Poštazpn@gzs.si
Najdete nas tukaj
Naročite se na naše novice

Registrirajte se brezplačno in ostanite v teku novosti

Najlepša hvala!

Vaša prijava na naše novice je bila uspešna.