Srečno 2023!

V prihajajočem letu vam predvsem zdravja, uspehov, zadovoljstva in miru.
Vesele praznike vam v imenu Zbornice za poslovanje z nepremičninami želiva Vida in Boštjan.
 

 

Predstavniki slovenske nepremičninske dejavnosti posredovanja pozdravljajo iz Beograda

»Naući da uspeš« - strokovne konference nepremičninskih posrednikov, v organizaciji srbskega združenja nepremičninskih družb »Klaster nekretnine« se udeležuje tudi pet predstavnikov slovenske stroke in Zbornice za nepremičnine pri GZS. Na konferenci se s srbskimi strokovnjaki, katerih združenje je precej mlado (Klaster deluje šele 12 let)  srečujejo tako predstavniki bivše skupne države, kot predstavniki Španije in ZDA (Orlando).
Na torkovem sprejemu v svečani dvorani Doma Vojske Srbije je udeležence pozdravil predsednik Klastra Nekrtnine Nenad Djordjević ter predstavniki tako ministrstva za trgovino, turizem in telekomunikacije (kamor v Srbiji resorsko uvrščajo panogo posredovanja), kot geodetskega zavoda Srbije (kateri s posredniki išče rešitve za veliko še nerešenih situacij v zvezi s katastrskimi vpisi, množičnim vrednotenjem in evidentiranjem objektov) ter predstavniki gostje iz zastopniki različnih tujih asociacij nepremičninskih posrednikov.
Slovenski predstavniki ugotavljajo, da se kolegi iz Srbije ubadajo s podobnimi izzivi, kot jih imamo v Sloveniji. Na konferenci so bili predstavljeni prvi popravki zakona o nepremičninskem posredovanju, ter uvajanje zahtev v zvezi s preprečevanjem pranja denarja in financiranjem terorizma. Opažajo pa, da so v Srbiji predstavniki odločevalcev ob uvajanju sprememb stroki veliko bolj naklonjeni in ob iskanju rešitev veliko bolj sodelujoči ter slušeči.
Ker je srbski geodetski portal nepremičninskim posrednikom širše dostopen, kot sicer javnosti, so naši predstavniki za potrebe slovenskih agencij, ki bodo želele pridobivati podatke o nepremičninah na področju RSrbije, navezali stik in dogovor za možnost vpogleda v portal srbske geodetske uprave. Preko ZPN bomo našli pot in način dostopa do podatkov, ki so sicer javnosti skriti.

  

 

GZS Zbornica za poslovanje z nepremičninami

Pokličite nas. Veselimo se osebnega pogovora z vami.

+38615898240
Kontakt
Neposreden stik
Naslov GZS Zbornica za poslovanje z nepremičninami Dimičeva ulica 13 1504 Ljubljana
Kontakt Telefon+38615898240 E-Poštazpn@gzs.si
Najdete nas tukaj
Naročite se na naše novice

Registrirajte se brezplačno in ostanite v teku novosti

Najlepša hvala!

Vaša prijava na naše novice je bila uspešna.